"Uutinen koomaan vajonneesta äidistä saattaa pitkästä aikaa yhteen Neshovin veljeskaartin Torin, Margidon ja Erlendin. Tor asuu edelleen kotitilalla ja viihtyy parhaiten sikalan asukkien lämpimässä seurassa. Hautausurakoitsijana toimiva Margido elää kurinalaista poikamiehen arkea Trondheimissa, kun taas Erlend nauttii Kööpenhaminassa kuplivasta elämästään täysin siemauksin. Ränsistyneelle sikatilalle rientää veljesten lisäksi myös Torin aikuinen tytär Torunn, joka ei ole nähnyt isoäitiään koskaan ja isänsäkin vain kerran aiemmin."

"Norjalaisen Anne B. Ragden herkullisen osuva huumori ja humaani ote ovat ihastuttaneet lukijoita jo kahdessakymmenessä maassa. Pelkästään Norjassa Berliininpoppeleita on myyty 250 000 kappaletta."

Ihmissuhdetaidot eivät taida naapurimaassakaan olla kovin hyvässä kunnossa. Eikä taideta sielläkään paljon omista asioista puhua; yksi veljeksistä ei edes tiedä veljensä tyttärestä. Mitä sitä nyt kaikkea kertomaan. Pitkin matkaa nousee kysymyksiä ja kaikkiin ei tässä kirjassa saada vastauksia. Siis miten tarina jatkuu jouluaterialla paljastuneen shokkiuutisen jälkeen?? Onneksi tarinalle on jatkoa, Erakkoravut ja Vihreälle niitylle. Pienenä vinkkinä: kannattaa hankkia kaikki kolme kerralla. Pakko ne on kuitenkin lukea.

1251021813_img-d41d8cd98f00b204e9800998e