"Ensimmäiseksi lapset näkevät jalat. Mustikkavarpaat, joita kylmä merivesi huuhtelee.   - Merenneito, Ilona huutaa tuulen yli.  - Eikä ole. Se on joku juoppo, Vertti tietää. - Ei varmana ole. Humalaiset ei varmana lakkaa kynsiä! Erika keksii. "

"Naisella on prinsessapuku ja tytöt tietävät heti, että se on morsiuspuku. Kädestä puuttuu nimetön.

Irronneita sormia Juha Heino on nähnyt ennenkin, muttei mitään tällaista: nuoren naiset huulet on ommeltu kiinni. Kauniita tikkejä paksulla langalla. Käy ilmi, että kuollut morsian on muslimiperheen tytär, joka on vihitty kristityn suomalaismiehen kanssa. Missä on sulhanen?

Epäilys kunniamurhasta saa Pii marinin kuohuksiin. Hän alkaa kerätä lankoja käsiinsä, mutta keskittymistä hankaloittavat omat murheet. Suhde Heinoon on ollut katkolla jo kuukausia.

Morsiamen ystävän vihje johdattaa Piin viimein ovelle, jossa lukee Varjo."

Eppu Nuotiota on  verrattu Leena Lehtolaiseen. Ehkeivät vielä samalla viivalla ole, mutta hyvin lähellä toisiaan. Nuotion Pii Marinin elämää seurataan ja taustoja tulee ilmi aikaisempaa enemmän tässä uusimmassa kirjassa. Lehtolaisen Maria Kallion kuulumiset kiinnostavat ihan siinä kuin rikosten selvittäminenkin. Mutta ei heistä ole vastusta naapurimaiden naisdekkaristeille. Ainakaan vielä.

1251021538_img-d41d8cd98f00b204e9800998e