"Kun Da Vinci -koodi kuohutti koko maailmaa, sen kirjoittaja Dan Brown pysyi vaiti. Hänellä oli salaisuus. Hän kirjoitti kuumeisesti uutta Robert Langdon -romaania, jonka sisällöstä on vaiettu viimeiseen saakka. Nyt salaisuudet on aika paljastaa. Kadonnut symboli, 2000-luvun menestyneimmän jännitysromaanin seuraaja on viimein täällä.

Yksityislentokone laskeutuu Washingtoniin. Sen kyydissä on professori Robert Langdon, joka on kutsuttu juhlapuhujaksi kongressitaloon. Langdon ei aavista, että hänen liikkeitään tarkkailee mies, jonka keho on kauttaaltaan tatuointien peitossa. Mies aikoo panna täytäntöön pirullisen suunnitelman - käyttäen Langdonia pelinappulanaan.

Kun Langdon astuu kongressitalon valtaisaan rotundaan, rauhallinen sunnuntai muuttuu painajaiseksi. Verilammikossa salin keskellä lepää irti leikattu käsi. Se osoittaa kohti rotundan kuuluisaa kattomaalausta, ja kämmeneen on tatuoitu salaperäinen koodi. Mutta pahinta on, että yhdessä sormessa kiiluu vapaamuurareiden sormus, jonka Langdon tunnistaa välittömästi. Se kuuluu hänen ystävälleen ja oppi-isälleen.

Pelastaakseen kaapatun ystävänsä hengen Langdon joutuu auttamaan viekasta ja säälimätöntä sieppaajaa ikiaikaisen salaisuuden paljastamisessa. Pian salaperäiset esineet, maailman tunnetuimmat rakennukset ja maamerkit paljastavat Yhdysvaltojen pääkaupungin kätketyn puolen. Lopulta ne tuovat näkyviin ikuisen totuuden. Matka sen äärelle on vaaroja täynnä. "

Tämän luin ahmimalla, pidin Da Vinci-koodista, joten ei kai ole yllätys että tämäkin kolahti.