"Katrine ja Joakin Westin ovat ostaneet Öölannin saarelta vanhan Åluddenin kartanon. He aikovat kunnostaa siitä pikkuhiljaa unelmiensa kodin, jossa heidän on hyvä asua pienten lastensa Livian ja Gavrielin kanssa. Mutta jo enen kun Joakim on ehtinyt kunnolla muuttaa muun perheen luo, kartanon rannassa sattuu onnettomuus ja suru astuu taloon. Vähitellen käy ilmi, että Åludden kätkee sisäänsä monia salaisuuksia, ja toisinaan tuntuu kuin kuolleet olisivat siellä aina läsnä.

Juuri lähipoliisina aloittanut Tilda Davidsson ei malta olla tutkimatta Westinien rannassa sattunutta onnettomuutta, vaikka päällisin puolin näyttääkin siltä, että tapaukseen ei liity rikosta. Samaan aikaan Tilda selvittää saarta piinaavaa murtovarkauksien vyyhtiä. Tilda käy myös usein tapaamassa isoisänsä veljeä, Hämärän hetkistä tuttua Gerlof Davidssonia, jolla on paljon mielenkiintoista kerrottavaa Öölannista ja menneistä ajoista. Myös Gerlof kiinnostuu Åluddenin tapahtumista ja ehtii pohtia niitä hyvin vanhainkodista käsin."

"Ruotsin dekkariakatemia: Paras rikosromaani 2008"

Hämärän hetki -esikoisen jälkeen olen odotellut miehen seuraavaa kirjaa. Aaveita, tarinoita kartanon historiasta, kummituksia, rikoksia...Ei kuitenkaan sekavasti vaan erittäin nautittavasti.

1243187762_img-d41d8cd98f00b204e9800998e